close
Menu

Om oss

Artikler hentet fra Haugesunds avis:

Artikkelen er over 21 år gammel

Pauline Miljeteig (37) lokkar MC-folket i nettet; både med ein smekker butikk og utsøkt webdesign.

Den entusiastiske sunnmørskvinna smiler stolt bak den nye disken til Rogaland Motor-Import ENK. Me har tatt turen til MC-Land på Raglamyr i Haugesund og trør inn på eit speilblankt golv av polert granitt.
- Responsen har vore fantastisk. Det kjennest godt å motta kundar i slike nye lokale som gjer det lett å presentera varene, og på ein stad som alt er i ferd med å bli ein treffstad for MC-miljøet, seier Pauline Miljeteig.

Kafé og utsikt

Den romslege og flotte butikken har eigen kafé med utsikt til Norheim, Karmsundbrua og sørvestover. Nybygget er på 500 kvadratmeter og kostar ein god slump pengar, utan at me får vita det.
- Ein god del eigeninnsats ligg bak, skyt mannen Annfinn Miljeteig.
Han er entreprenør og vant til å bruka hendene. Men føretaket Rogaland Motor-Import er mest hennar sak; starta i 1995 på Norheim og nyleg overflytta til den flottaste tomta på Raglamyr næringspark.
- Me har alt sett mange nye fjes i butikken og håpar at fleire finn vegen etter kvart som me blir endå betre kjende i motorsykkelmiljøet. Butikken er laga med tanke på å skapa eit miljø og ein samlingsstad for folk med felles interesse. Fleire MC-klubbar har alt lagt klubkveldane sine hit, seier sunnmøringen på ekte haugesundsdialekt.

Stor i e-handel

Rogaland Motor-Import starta med sal av importerte motorsyklar, men har etterkvart valt å konsentrera seg om stort og smått av MC-utstyr basert på direkteimport frå USA, Tyskland og Frankrike. 
- Dette er ein fantastisk måte å driva handel på. Me får kundar frå store deler av verda, og det hender at me importerer varer frå USA og sender dei attende over «dammen» til kundar som finn oss på internett.
Pauline Miljeteig fekk tidleg interesse for pc som salsverktøy. Ho er sjølvlært i webdesign og legg det store varespekteret sjølv ut på sine nettsider.
- Det tar mykje tid, men så lenge det er moro og givande gjer det ikkje noko om arbeidsdagane blir lange. Når vinteren kjem er det rolegare og eg får tatt meg inn igjen, smiler forretningskvinna som også sel magnet-helseprodukt.

- Kjem igjen

Direkteimporten med hovudvekt på amerikansk utstyr og deler, gjer at Rogaland Motor-Import er svært konkurransedyktige og i ferd med å bli ein slager i det regionale MC-miljøet.
- Me prøver å vera best på pris og kvalitet. Mange som er her for første gong, tar gjerne ein runde for å samanlikna prisane og kjem som regel igjen, seier ho.
Nybygget i betong er fundamentert for å tola tre etasjar og med tid og stunder kan det koma anna verksemd her. Uteområdet er enno ikkje ferdig, men når sommaren kjem kan Pauline Miljeteig også invitera kundane og gjestene til bords ute i MC-Land, på den fine utsiktshøgda søraust i Haugesund.
arne.frokedal@haugesunds-avis.no

Helt innerst i en sidevei, med utsikt over byen, driver Pauline Miljeteig en stor mc-butikk alene. Drømmen er en rosa Harley når hun blir pensjonist en gang.

For nå har hun ikke tid. Se for deg MC-typen mellom 40 og 60 som skrur på sykkelen i garasjen og mangler en del. Gjerne en del som er gått ut og som han ikke får tak i. Da sender han en sms til Pauline. Og hun synes det er morsomt å jakte deler. Med kontakter i Tyskland, Nederland, Frankrike og USA får hun som oftest napp.Og så er hun ivrig på det meste av tekniske nyvinninger. Bruker vipps og fakturerer på mobilen. Da går det unna både dag og kveld.

– Det er en super måte å selge på, sier hun. Damen som hevder hun er sunnmøring, men som ikke høres sånn ut, forteller at hun fikk smaken på MC da hun traff mannen sin i 1981. Han tok henne med på turer, til Etne, Ølen, hele distriktet. Hun satt bakpå sykkelen hans og falt både for mannen, sykkelen, distriktet og farten.

– Jeg får rett og slett kick av fart. Liker alt med fart og motor. Vi hadde en Shadow 1100 noen år, men jeg kjører ikke motorsykkel selv i dag, forteller Pauline.

Men drømmen er som sagt en rosa Harley Davidson når hun blir pensjonist en gang. Hun har faktisk sett en med den fargen i Karmøy. Hun har lyst på en Corvette også. Drømmene skal få være der – en stund ennå. Ingen av de fire barna kjører MC.

I 22 år har Pauline Miljeteig drevet MC-butikk. Først på Norheim sammen med mannen, men de siste 16 årene på Raglamyr. I starten var de tre ansatte, men nå er hun alene.

– Vi hadde tilsagn på en tomt på Norheim, men det tok så langt tid med avklaring at vi valgte Raglamyr da vi fikk tilbud om tomt her, forteller hun.

Butikken er på 500 kvadratmeter. Den bygde hun og mannen i 2001. Her har hun alt fra motorsykkeldeler, mc-klær, hjelmer, tekniske duppeditter, vinterlagringsplass for sykler og ikke minst oljer. Halvparten av salget skjer på nett.

Pauline Miljeteig snakker varmt om syntetiske oljer. Det er et av flaggskipene hennes.

– Alt ruller lettere med syntetiske oljer. Drivstoff-forbruket går ned. Du sparer miljøet, oljelekkasjer forsvinner. Noen sier at olje er olje, men bil- og mc-entusiaster er ikke i tvil. De mener at syntetiske oljer er mye bedre. Det har også tester vist, forklarer hun.

Egentlig var det Harley-kundene som begynte å mase om dette.

Butikksjefen er også glad i elektroniske duppeditter. Hun importerer gir-indikatorer som viser hvilket gir sykkelen går på. Speedo-Healere som justerer speedometeret så det blir 100 prosent riktig. Hvis f.eks. speedometeret viser for mye så vil sykkelen få en lavere verdi ved salg, flere km på telleren, forklarer Pauline.

Hun importerer alt selv. De første fem årene importerte hun og mannen også motorsykler fra USA og de solgte også motorsykler på kommisjon.

– Men dollaren ødelegger alt. Det blir for dyrt å importere sykler, sier hun.

En stund solgte hun også mopeder, men det kuttet hun også ut. Det ble så liten vits når de ikke hadde verksted, forteller hun.

De fleste av kundene er i 40-60-årsalderen. De helt unge ser hun sjelden.

– De får kanskje nok spenning gjennom spill og data. Jeg håper de har andre interesser også. Hun ser også at flere eldre kunder har skiftet fra sykkel til bobil. Det er også en trend.

Men butikken har gått ganske bra i alle disse årene. Det går i bølger. Vinteren er rolig, da bruker hun tiden til å oppdatere seg. Når våren kommer er det full rulle og travelt.

Sigma og MC-butikken er de største konkurrentene, men Pauline Miljeteig opplever at de fungerer godt i lag og utfyller hverandre.

– Vi dekker hver vår nisje og hjelper hverandre om vi kan.

Pauline Miljeteig har alltid likt å skrive, og blogger når hun har anledning til det. Hun var aktiv med leserbrev i Haugesunds Avis da det ble vurdert forbrenningsanlegg på Spanne. Og hun har en klar penn i verdidebatten.

Ekteparets yngste sønn har downs syndrom og er en stor lykke for familien. De fikk greie på at Lukas hadde downs og flere andre utfordringer da hun gikk gravid. Det var en krevende tid, men Pauline hadde aldri klart å velge barnet vekk. Familien har heller aldri angret på det.

Nå er attpåklatten Lukas 12 år. Han kunne lese før han begynte på skolen. I dag leser han gjerne for de andre elevene på skolefritidsordningen, og det synes de er kjekt.

– Dagene er utfordrende både for oss og skolen, men han gir oss så mye, sier Pauline, som gjerne skulle engasjert seg i politikken dersom hun hadde hatt tid.

– Det hadde vært knallkjekt - sier MC-dama som like før journalisten kom hentet fram veteransykkelen, en Suzuki RG-500 86 modell med 100 hester fra kjelleren. Der har samlerobjektet stått i 22 år.

RG500

close